Referències

Bibliografia bàsica

Bladé, J. (2008). Reglament Electrotècnic per a Baixa Tensió. Barcelona: Marcombo.

Llibre de referència que recull tota la normativa del REBT amb els articles i les instruccions tècniques complementàries, la normativa elèctrica de Catalunya i les guies tècniques d’aplicació actualitzades l’any 2008.

Moreno Gil, J.; Lasso Tárraga, D.; Fernández García, C. (2007). Instalaciones Eléctricas de Interior. Madrid: Paraninfo.

Llibre bàsic de consulta referent, com el seu títol indica, a les instal·lacions elèctriques d’interior de tot tipus.

Castillo Predosa, J.; Marrufo González, E. (2010). Instalaciones eléctricas interiores. Madrid: McGraw-Hill.

Un altre llibre dedicat a les instal·lacions elèctriques d’interior i els elements que s’hi utilitzen.

Porras Criado, A. (2006). Riesgo eléctrico. Madrid: Creaciones Copyright.

Aquest llibre tracta només del risc elèctric, per la qual cosa és molt complet, i alhora és una edició molt actualitzada (normativa actualitzada). Llibre de referència del risc elèctric per ampliar els vostres coneixements sobre aquesta qüestió: reglaments, normes UNE, equips de protecció individual, equips de mesura, etc.

Bibliografia complementària

Valentín Labarta, J. L. (2004). Instalaciones Eléctricas de Interior. Sant Sebastià: Editorial Donostiarra.

Llibre dedicat a les instal·lacions elèctriques d’interior i els elements que s’hi utilitzen.

Castillo Pedrosa, J.; Marrufo González, E.(2010). Instalaciones eléctricas básicas. Madrid: McGraw-Hill.

Llibre molt recent que tracta de petites instal·lacions elèctriques d’una manera pràctica i amb casos resolts.

Alcalde San Miguel, P.(2008). Electrotecnia. Madrid: Paraninfo.

Llibre molt complet sobre conceptes d’electrotècnia i instal·lacions elèctriques.

Guerrero Fernández, A. (2006). Instalaciones Eléctricas de Enlace y Centros de Transformación. Madrid: McGraw-Hill.

Aquest llibre us servirà per consultar i aprofundir més en la part de la instal·lació d’enllaç d’un edifici.

Referències bibliogràfiques

Bladé, J. (2008). Reglament Electrotècnic per a Baixa Tensió. Barcelona: Marcombo.

Llibre de referència que recull tota la normativa del REBT amb els articles i les instruccions tècniques complementàries, la normativa elèctrica de Catalunya i les guies tècniques d’aplicació actualitzades l’any 2008.

Adreces d'interès

Pàgina oficial de l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball, la qual dóna accés a pàgines tan importants com:

Reglament electrotècnic per a baixa tensió. Hi podeu trobar tots els articles i al final del REBT els enllaços de les ITC. En aquest reglament podeu trobar les condicions tècniques i les garanties que han de reunir les instal·lacions elèctriques connectades a una font de subministrament en els límits de baixa tensió.

Guia tècnica per a l’avaluació i prevenció del risc elèctric. Hi podeu trobar les disposicions mínimes per a la protecció de la salut i seguretat dels treballadors enfront del risc elèctric mitjançant una guia tècnica per a l’avaluació i prevenció del risc elèctric en treballs que es facin en les instal·lacions elèctriques. A més, hi trobareu els criteris i les recomanacions que en poden facilitar l’aplicació als empresaris, als responsables de prevenció i als treballadors segons el Reial decret 614/2001.

Llei de prevenció de riscos laborals.

Pàgina oficial del Ministeri amb els enllaços de les instruccions tècniques complementàries del Reglament electrotècnic per a baixa tensió. Hi podeu trobar les normes tècniques de caràcter concret. Aquestes normes tècniques desenvolupen els 29 articles del Reglament electrotècnic per a baixa tensió que s’agrupen en 51 instruccions.

Pàgina oficial de la Generalitat de Catalunya.

Decret 363/2004, de 24 d’agost, pel qual es regula el procediment administratiu per a l’aplicació del Reglament electrotècnic per a baixa tensió. Aquest decret es troba en la pàgina del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya número 4205 del 26/8/2004. Hi trobareu el procediment administratiu per a l’aplicació del Reglament electrotècnic per a baixa tensió, i també la classificació de les instal·lacions elèctriques de baixa tensió, les verificacions i els controls, les noves figures d’empresa instal·ladora i d’instal·lador autoritzat de baixa tensió, i també les funcions de les entitats d’inspecció i control concessionàries de la Generalitat de Catalunya en aquest camp.

Oficina de Gestió Empresarial. Hi podeu trobar tots els impresos i els documents tècnics oficials, entre els quals hi ha els de les diferents instal·lacions d'un habitatge, i evidentment també els que fan referència a les intal·lacions elèctriques per a baixa tensió. Aquests impresos són oficials i vàlids per presentar a l’Administració.

Medi ambient.

Agència de Residus de Catalunya.

http://www.voltimum.es/

Pàgina de referència dels professionals de la instal·lació elèctrica.

http://tuveras.com

Adreça d’un professor de sistemes electrotècnics que ofereix els seus materials. En aquest web, que està organitzat per temes, podreu trobar esquemes i mapes conceptuals sobre seguretat elèctrica, animacions sobre el funcionament dels elements de protecció, diferencials i magnetotèrmics. Us recomanem visitar els temes de seguretat i de proteccions, ja que us ajudaran a entendre una mica més la unitat didàctica.

http://formacion.plcmadrid.es/html/actualidad_00.php

Punt de trobada a Internet per a Professors i Alumnes de Formació Professional d’Electricitat i Electrònica.

Anar a la pàgina anterior:
Mapa conceptual