Referències
Bibliografia bàsica
VV.AA. (2009). OpenOffice 3.1: Writer y Calc. Madrid: Mad.
En aquest llibre es desenvolupen dos dels programes del paquet lliure OpenOffice 3.1: el processador de textos Writer i el gestor de fulls de càlcul Calc. És un programari molt recomanable i està començant a competir amb l’Office de Microsoft, però té el gran avantatge que és gratuït.
VV.AA. (2010). Calc. OpenOffice: Teoria y Ejercicios. Madrid: Centro de Estudios Adams.
Si voleu un llibre amb teoria i pràctica on es desenvolupin les principals funcions i eines de Calc, aquesta és una bona opció. El llibre inclou molts exercicis en cada capítol i exercicis finals per consolidar el domini total del programa.
García Martín, V. (2004). Excel 2003 (Guía de Iniciación). Madrid: Anaya Multimedia.
Si voleu fer servir el programa de Microsoft Excel 2003, aquesta és una bona guia d’iniciació amb consells, idees i exercicis que permeten anar treballant i coneixent el programa.
CROS (2005). Autocad 2006: Curso de Iniciación. Barcelona: Infor Book S Ediciones.
Conèixer l’Autocad és imprescindible i per això considerem que aquest llibre s’ha de considerar com a bibliografia bàsica. Aquest llibre permet començar des de zero i anar avançant pas a pas amb els conceptes i procediments necessaris per tenir un bon control del programa en 2D. És un llibre amb explicacions i pràctiques, i es pot treballar de manera autodidacta seguint els passos del llibre. Tant si s’utilitza la versió 2006 com si si se n’utilitzen d’altres, aquest llibre és útil per endinsar-se en els conceptes i procediments de l’Autocad.
Bibliografia complementària
Lopez i Seuba, M. ; Farran i Torres, S. (2010). Office 2010 (Edició en català). Madrid: Anaya Multimedia.
El paquet Office és el conjunt d’eines d’ofimàtica més estès i usat, tant al nostre país com a escala mundial. En aquest llibre es pretén donar una visió general sobre les principals utilitats de les aplicacions Word 2010, Excel 2010 i Access 2010. El conjunt de tots aquest capítols incorpora pràctiques i exercicis per fer més fàcil l’aprenentatge de les eines més complexes.
Valero Verdú, S. ; Villalba Clemente, C. (2004). Manual de prácticas de Cypelec: Ejercicios prácticos resueltos de instalaciones eléctricas de Baja Tensión. Alicante: Club Universitario.
Aquest llibre és molt recomanat per començar a treballar amb el programa Cypelec, molt conegut entre els professionals elèctrics. Al llibre s’indiquen els passos per fer ràpidament el càlcul, el dimensionament i la comprovació d’una instal·lació elèctrica de baixa tensió per a habitatges, locals comercials, oficines i instal·lacions generals de l’edifici, sempre amb les especificacions de l’REBT 2002. A més, podem llistar els documents d’un projecte elèctric, com la memòria, els càlculs, el plec de condicions, les mesures i els esquemes elèctrics. També podem llistar una MTD amb els models segons cada comunitat autònoma.
Omura, G. (2008). Autocad 2008. Madrid: Anaya Multimedia.
Amb aquest llibre podeu comprovar les prestacions tan potents d’aquest programa, tant per al dibuix en 2D com per al modelat en 3D. Podeu comprovar que és un programa utilitzat per molts professionals de molts sectors, ja que és molt flexible i incorpora moltíssimes opcions i eines que el fan molt potent per a qualsevol tasca d’edició gràfica. El llibre incorpora un CD-ROM amb aplicacions, utilitats, biblioteques de símbols, exemples, etc.
Referències bibliogràfiques
Rubio Peinado, V. (2011). Guía práctica Visio 2010. Madrid: Anaya Multimedia.
Aquest llibre tan recent inclou catorze capítols amb il·lustracions i procediments pas a pas per fer qualsevol tipus de diagrama. Aquesta versió incorpora noves plantilles, millores en el disseny dels diagrames i un entorn molt intuïtiu, entre altres millores més.
Frye, C. (2007). Excel 2007 (Paso a Paso) (Incluye CD-ROM). Madrid: Anaya Multimedia.
Aquest llibre us mostrarà d’una manera pràctica la versió Excel 2007 amb el seu entorn canviat i més intuïtiu. El llibre incorpora un CD-ROM amb exercicis de cada capítol i una versió d’avaluació del programa.
Adreces d'interès
En aquesta pàgina trobareu tot el programari lliure que hi ha perquè us el descarregueu gratuïtament.
El fabricant Autodesk ha creat un web per a estudiants i professors amb programari professional per descarregar-lo sempre que us registreu.
En aquest web del fabricant Ige-Xao trobareu informació actualitzada dels programes disponibles per al sector elèctric, com See Electrical i See Electrical Building.
http://cypelec.cype.es/
http://www.dmelect.com/
http://www.hager.es/servicios/softwares-y-herramientas/1-2-3-esquema/5339.htm
Aquests tres fabricants tenen programari molt recomanable per a instal·lacions elèctriques o d’altres. No us ho perdeu i doneu-hi un cop d’ull.