FILOSOFIA

biadawww
eupmt
Web Imatges Grups Directori

 

FILOSOFS A-H: Biografies i pensament dels filòsofs més significatius.
FILOSOFS H-S: Biografies i pensament dels filòsofs més significatius.
FILOSOFS S-Z: Biografies i pensament dels filòsofs més significatius.

TEMES: Els principals temes de la Hta de la filosofia.

CONCEPTES: Aclariment dels conceptes més importants de la A a la Z

luventicus

Luventicus: Societat d'estudiosos de la Filosofia i dels fonaments de les Ciències

adhoc

Xarxa ADHOC: Associació per l'ensenyament de la Filosofia a Secundària.

jota'o
Jota'O :Material de suport de l'assignatura de filosofia per alumnes de primer i segon de batxillerat a cèrreg del professor Joan Ortiz.

alteria
Alteris
Web centrada en l'educació ciutadana i en la promoció dels valors democràtics. Molt adequada per a les unitats que tracten els temes morals, democràtics i de la ciutadania (de la 11 a la 15).


ciutadania

Ciutadania
Espai dedicat als drets humans i a l'educació en valors, molt apropiada per a les unitats on s'expliquen aquests conceptes, però que inclou elements i enllaços amb altres unitats i disciplines, com la religió i la sociologia.

iref

Grup IREF
El Grup IREF és una associació que promou la proposta educativa FILOSOFIA 3/18 en català i el projecte NORIA en castellà, que tenen com a referent el currículum conegut internacionalment per Philosophy for Children.

Societat Catalana de Filosofia

Societat Catalana de Filosofia
Web de La Societat Catalana de Filosofia, dependent de l'Institut d'Estudis Catalans, que promou la recerca i la difusió de la investigació filosòfica a casa nostra.

 

Bertrand Russell

[Premeu aquí]

Filosofia internàutica: Espai filosòfic en xarxa,a càrrec de l'Anna Sarsanedas Darnés, on tots els usuaris poden participar i comunicar el seu pensament de manera lliure i respectuosa.

 

Antropologia Filosòfica
Web que posa el seu centre d'interès filosòfic en l'antropologia, amb apunts, articles i jocs diversos. Apropiada per a les unitats 6, 8 i 9.

Biblioteca de la Facultat de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona
Web de la biblioteca de la facultat de filosofia de la UAB, on es pot consultar el fons de catàleg de manera ràpida i senzilla.

Biblioteca de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona
Web de la biblioteca de la facultat de filosofia, geografia i història de la UB, on es pot consultar el fons de catàleg. Ofereix altres serveis.

Cibernous
Molt apropiada per consultar diferents tipus d'apunts i amb exercicis interactius divertits però que conviden a la reflexió i l'autoavaluació. Apropiada per a totes les unitats, amb especial dedicació a la lògica (unitat 2).

Biblioteques de la Diputació de Barcelona
Web de la xarxa de biblioteques depenents de la diputació de Barcelona, amb un sistema de recerca de documents ràpid i eficaç.

Edu3
Portal educatiu audiovisual amb diferents produccions i propostes de Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i el Departament d'Educació. Abasta materials de diversos àmbits adequats per a complementar i ampliar la matèria impartida o per a reflexionar so .

Alcoberro: Filosofia i pensament

Filosofia i pensament
Pàgina del professor Ramon Alcoberro, amb apunts diversos de temes generals i d'autors. Molt adequada per a la consulta concreta dels més importants filòsofs.

Filoxarxa
Agrupa una gran quantitat d'apunts i esquemes sobre tots els temes que s'imparteixen al batxillerat. Molt adequada per consultar i complementar les explicacions a classe. Apropiada per a totes les unitats.

Nostranau
Web centrada en l'Univers, on s'agrupen una sèrie de videos curts però interessants sobre diverses qüestions relacionades amb l'espai i alguns eminents astrònoms. Recomanada per a les unitats 3, 4 i 5.

La caverna de Platón
Lloc de trobada per a tots els interessats i els professionals de la filosofia, amb articles, crítiques de llibres i textos.

Projecte Paula
Portal d'educació per a la pau, basada en els drets humans i els problemes socials actuals. Molt adequada per a les unitats 11 a 15.

Xtec Cinema
Pàgina web del portal de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC) centrada en el món del cinema, amb informació, recursos i materials per a complementar i ampliar horitzons educatius.

Filoxarxa: Exel.lent web amb un recorregut pels grans temes del pensament.

Filopolis: Espai interactiu que, estructurat simulant una ciutat, presenta qüestions i continguts de Filosofia

Boulesis: Filosofia deliberació i pensament

Filomatrix: Cinema i filosofia. Aquí podràs coneixer tots els aspectes més interessants de la trilogia de MATRIX. Al final tindràs les claus per obrir totes les portes

Matrix repensat: Analisi de la pel·lícula Matrix

Matrix reminiscències

Euclides: Versió dels Elements ha estat creada per recuperar interés per l´obra dels Elements i demostrar de quina manera els Applets de Java es poden utilitzar per il·lustar geometria.

Filoètica
Pàgina de la professora Anna Sarsanedes, amb materials i recursos variats per a la reflexió filosòfica i ètica. A part de textos i espais de debat, es presenten jocs diversos i elements autoavaluatius. Adequada per a totes les unitats.

Filòpolis
Pàgina del professor Llorenç Vallmajó, que ofereix una aproximació a la filosofia i materials explicatius i complementaris. Adequada per a totes les unitats.

 

Filosofia a través dels textos
Web de Manel Codina, que ofereix una aproximació a la filosofia i a la seva història a través dels textos. Adequada per a totes les unitats.

filos

Filos

Filos, pàgina de professor Felix de Castro, vol ser un espai de comunicació més de la comunitat educativa de l'IES Joan Ramón Benaprès de Sitges, a través de la FILOSOFIA.

Institut Borja de Bioètica
Pàgina web del primer centre de bioètica de l'estat espanyol, adherit a la Universitat Ramon Llull, i que ofereix tota una sèrie de cursos, informacions sobre publicacions i activitats diverses en el camp de la bioètica. Apropiada per a totes les unitats.

Portal de Josep M. Terricabras
Ofereix material complementari per a l'ensenyament de la filosofia i l'ètica a l'ESO i el Batxillerat. Ofereix també espais de reflexió crítica sobre molts temes d'actualitat, com la política, la globalització i l'ecologia.

Psicoactiva
Web de psicologia que ofereix informació, tests i jocs diversos sobre diferents temes relacionats amb l'activitat psíquica de l'ésser humà.