Referències

Bibliografia bàsica

Bladé, J. (2005). Reglament Electrotècnic per a Baixa Tensió. Barcelona: Marcombo.

Llibre de referència que recull tota la normativa del REBT amb els articles i les instruccions tècniques complementàries, la normativa elèctrica de Catalunya i les guies tècniques d’aplicació actualitzades l’any 2005.

Bibliografia complementària

Fernández García, C.; Lasso Tárraga, D.; Moreno Gil, J. (2004). Instalaciones eléctricas de interior. Ed. Marcombo.

Llibre que desenvolupa tant els conceptes teòrics com els pràctics de les diferents instal·lacions elèctriques d’interior.

Marrufo Gonzalez, E. (2010). Instalaciones electricas interiores. Grado medio Ed. McGraw-Hill

Llibre que desenvolupa tant els conceptes teòrics com els pràctics de les diferents instal·lacions elèctriques d’interior.

Porras Criado, A. (2006). Riesgo eléctrico. Madrid: Creaciones Copyright S.L.

Aquest llibre tracta només del risc elèctric per la qual cosa és molt complet i alhora és una edició molt actualitzada (normativa actualitzada), la qual cosa el fa un llibre de referència per al risc elèctric. Si vols augmentar els teus coneixements sobre el risc elèctric, reglaments, normes UNE, equips de protecció individual, equips de mesura, etc.

Referències bibliogràfiques

Castillo Pedrosa, J.; Marrufo González, E. (2005). Instalaciones Básicas. Madrid: McGraw-Hill.

Fabregat Gil, F.; Fenollosa Novella, J.; Guaita Lapuente, T. (2004). Instalaciones Básicas. Madrid: Paraninfo.

Silva Rodríguez, F.; Sanz Aragonés, J. E. (1997). Tecnología Industrial. Madrid: McGraw-Hill.

Toledano Gasca, J. C.; Sanz, Serrano; J. L. (1998). Instalaciones Eléctricas de Enlace y Centros de Transformación. Madrid: Paraninfo.

Adreces d'interès

http://tuveras.com

Adreça d’un professor de sistemes electrotècnics que ofereix els seus materials. En aquest web podreu trobar esquemes i mapes conceptuals sobre seguretat elèctrica. També hi ha unes animacions sobre el funcionament dels elements de protecció. Es recomana visitar la secció dels conductors no propagadors de l’incendi i l’apartat de seguretat.

http://www.telecable.es/personales/albatros1/asin/material_electrico.htm

Web amb els enllaços als principals fabricants de material elèctric. I als web dels fabricants (cables, canaletes…) se’n pot trobar molta informació. A les instal·lacions elèctriques hi ha una gran quantitat de fabricants i elements per a les instal·lacions. És impossible tenir-ne els catàlegs i la informació de tots. Per ajudar-nos una mica amb aquesta quantitat d’informació hi ha pàgines web que tenen l’adreça dels principals fabricants. I aquesta n’és un bon exemple, perquè està classificada per elements de la instal·lació, és a dir, cables, tubs, canaletes, safates, diferencials… Així, podem, per exemple, buscar cables i veure-hi els diferents fabricants de cables que hi ha. Després, en accedir al web del fabricant ens podem segurament baixar les dades tècniques dels cables. Resumint, és un web ben organitzat que ens ajudarà a trobar els webs dels fabricants, que són els millors llocs per aconseguir les característiques tècniques del producte que ells mateixos fabriquen.

http://www.generalcable.es/

Web comercial de l’empresa del mateix nom, i es recomana visitar l’apartat de productes, ajudes tècniques i el de reglament. Apareix informació complementària sobre les diferents tipus de cables, aïllants i funcionalitats de cada tipus.

http://www.legrand.es/es/scripts/es/publigen/content/templates/previewFlashComplet.asp?P=392&L=ES

Web comercial de l’empresa Legrand, fabricant de tot tipus de dispositius elèctrics per a instal·lacions interiors. Es recomana visitar el seu catàleg i veure les especificacions dels diferents conmutadors, polsadors, etc. així com les estructures per encastar.

http://www.simon.es/Home.do

Wed de l’empresa del mateix nom que fabrica material elèctric d’interior. Es recomana anar a la secció d’assesorament tècnic on apareix diferent informació complementària de la unitat.

Anar a la pàgina anterior:
Resultats d'aprenentatge