- L.A.Feuerbach -

Web Imatges Grups Directori

 
De Vikipedia

Ludwig Andreas Feuerbach (Landshut, (Alemanya), 1804 - Rechenberg, Alemanya, 1872) fou un filòsof alemany, que tingué gran influència en Marx i altres filòsofs alemanys.

Feuerbach va estudiar teologia a Berlín. En aquesta mateixa ciutat va ser deixeble de Hegel. Si bé al principi va estar molt influït per ell, ben aviat va criticar la ideologia del seu mestre seguint dos eixos que van ser la base del seu pensament: la concepció antropològica de tota religió, i la crítica materialista de tot pensament especulatiu.

El seu caràcter crític sobre la religió no li va permetre exercir l’ensenyament fins a la revolució de 1848 que, reclamat pels seus alumnes de Heidelberg, va professar durant un semestre la seva teoria de la religió.

El 1870 s’afilià al Partit Socialdemòcrata alemany. Feuerbach es convertí en el mestre del pensament dels joves hegellians, sobre tot de Marx i Engels. Entre les seves obres, cal destacar Pensaments sobre la mort i la immortalitat (1830), Crítica de la filosofia de Hegel (1839), L’essència del cristianisme (1841) i Principis fonamentals de la filosofia del futur (1843). Va morir el 1872 a Rechenberg, prop de Nuremberg (Alemanya).