-Andrònic de Rodes-

Web Imatges Grups Directori

 

Andrònic de Rodes
(s I a C.) HIST.
Filòsof grec peripatètic que va ser el desè escolarca del Liceu. És conegut especialment per ser el compilador de les obres «esotèriques» d'Aristòtil que va ordenar i va editar cap a l’any 30 a.C A ell es deu en bon part que occident disposés de les obres d'Aristòtil sistematitzades i ordenades en el que s’ha anomenat el Corpus Aristotelicum, recollit primer per Apel·licó i portat després a Roma per Sul·la com a botí de guerra.
 
Va agrupar els assaigs d'Aristòtil en grans obres (com la Metafísica, per exemple) i les va disposar en l’ordre que a ell li va semblar més adequat: primer, les obres de lògica (a les que va denominar Organum), seguides per les de Física, etc. i, finalment, per la Metafísica (nom donat per Andrònic als textos que van «després de la física», i que tracten del que Aristòtil havia anomenat filosofia primera).

 


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons. FiloXarxa 2004 Conceptes i textos filosòfics Jordi Cortés Morató i Antoni Martínez Riu. Construcció i disseny de la web i traducció de textos al català: Jordi