Introducció

En el món laboral del sector elèctric, el tècnic ha de fer la feina d’una manera correcta, d’acord amb la normativa establerta i amb uns nivells de qualitat i en uns espais de temps determinats, de manera que respongui a les exigències actuals i conegui les instal·lacions especials amb què treballa.

Les habilitats pràctiques i la destresa en la utilització de les eines i els materials només es poden adquirir manipulant-los i fent-los servir per treballar, raó per la qual és molt important conèixer els procediments que s’han de seguir i haver agafat l’experiència de manipulació necessària en les instal·lacions elèctriques especials.

Aquesta unitat és de caire presencial i es troba situada al final del mòdul, perquè té el propòsit de donar l’oportunitat a l’estudiant de treballar amb els diferents continguts estudiats al llarg del mòdul.

Avui dia, quan fem qualsevol tipus d’instal·lació, disposem de molts materials, sistemes i eines que ens faciliten enormement aquesta tasca. La majoria dels fabricants, tant de dispositius com d’eines específiques, ofereixen a l’instal·lador instruccions detallades d’ús, però és imprescindible haver tingut una primera presa de contacte amb operacions de muntatge d’instal·lacions elèctriques especials.

Aquesta unitat proposa, doncs, una formació pràctica orientada a dur a terme tasques afins a les instal·lacions elèctriques especials. Amb l’estudi d’aquesta unitat es dóna per acabada la formació necessària per a un tècnic responsable d’instal·lacions elèctriques especials.

Si l’estudiant acaba amb aprofitament aquesta unitat, juntament amb els continguts de les unitats anteriors, haurà assolit les competències professionals bàsiques que li han de permetre la integració laboral en empreses relacionades amb el sector de les instal·lacions elèctriques especials.

Anar a la pàgina següent:
Resultats d'aprenentatge